Nkatie cake eli maapähkinäruudut

Viikonloppu hujahti tiiviisti synttäritunnelmissa, sillä kolmonen oli kutsuttu kaksiin eri juhliin. Desibelit olivat hurjat ja meno railakasta, mutta kolmonen nautti kaikesta ominaiseen tapaansa täysillä. Ensi sunnuntaina meilläkin on syntymäpäiväsankari! Juhlat tosin pidetään vähän myöhemmin, mutta täytyyhän merkkipäivä silti huomioida. Kaksi vuotta täytetään kuitenkin vain kerran elämässä.

Synttärihuuman kunniaksi laitan alle reseptin sinulle, joka rakastat maapähkinöitä. Voi näihin toki muitakin pähkinöitä käyttää, mutta silloin ne eivät ole enää nkatie cake, vaan jotain muuta. Resepti on helppo ja aika nopeakin. Itse käytän usein suolattuja maapähkinöitä, maustamattomia maapähkinöitä myydään kuorittuina ainakin etnisissä kaupoissa. Kuorinnan voi toki hoitaa itsekin, esimerkiksi kostean keittiöpyyhkeen sisällä.
Joissain resepteissä sokerin sekaan kaadetaan vettä ja annetaan sen kiehua pois ennen sokerin lisäämistä. Kokemukseni mukaan se ei anna mitään lisäarvoa lopputulokseen ja viivyttää sokerin sulamista. Joten en suosittele sitä.

Kuvatulkkaus: kolme maapähkinäruutua servetin päällä 


Nkatie cake

3 kuppia maapähkinöitä
2 kuppia sokeria
Voita leivinpaperin ja kaulimen voiteluun

Paahda (ja kuori) pähkinät. Aseta sivuun. Sulata sokeri kattilassa. Kun se alkaa muuttaa väriään, kaada pähkinät nopeasti sekaan ja sekoita tasaiseksi. Tässä auttaa, jos pähkinät ovat vielä kuumia.
Kaada pähkinämassa voidellun leivinpaperin päälle ja kaulitse tasaiseksi levyksi voidellun kaulimen avulla. Leikkaa annospaloiksi ja anna jäähtyä.
Säilytä ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Kuvatulkkaus: minä ja kolmonen istumme juhlatilan lattialla leikkimässä, minulla on kädessä teekuppi ja kolmonen ottaa korista leikkiautoa



Kommentit