Chin chin -resepti

Tässä oiva snacks uudenvuoden juhlapöytään. Chin chin on länsiafrikkalainen herkku, josta jokaisella maalla on oma variaationsa. Monessa maassa se taikina on makeaa ja silataan tomusokerilla, mutta ghanalaiset eivät ole niin sokerin perään. Itse asiassa sokerin uskotaan alentavan mieskuntoa ja varsinkin miesten tulisi karttaa sitä. Ghanalaisessa chin chinissä maistuukin valkosipuli ja pientä potkua se saa pippurista.


Kuvatulkkaus: Chinchinejä kulhossa ruokapöydällä. Nämä ovat hätäpäissään (kolmosen huutaessa kantoliinassa) muotoiltu ja oikeastaan liian paksuja sekä epämääräisen muotoisia ylipäätään... Yritä siis päästä parempaan lopputulokseen.


5dl vehnäjauhoja
1½ tl suolaa
1tl muskottipähkinää
½ tl leivinjauhetta
½ tl (tai maun mukaan) valko- tai mustapippuria
125g margariinia
2-3 valkosipulin kynttä
1 sipuli
reilu 1dl (kaura)maitoa
(1 kananmuna)
öljyä paistamiseen

Jauha mikserillä tai vastaavalla sipuli ja valkosipuli tahnaksi. Sekoita kuivat ainekset, nypi mukaan margariini. Lisää sekaan sipulitahna ja halutessasi kananmuna. Tämän jälkeen lisää (kaura)maitoa vähitellen kunnes taikinasta tulee kimmoisa pallo. Nesteen määrä riippuu siitä kuinka paljon ja kuinka vetistä sipulitahnasi on sekä siitä, käytätkö kananmunaa.  Resepti onnistuu täydellisesti myös ilman kananmunaa.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohuehkoksi levyksi. Leikkaa noin tagliatelle -pastan levyisiksi suikaleiksi ja paloittele suikaleet haluamasi kokoisiksi paloiksi. Kaada öljyä kasariin tai kattilaan muutaman sentin kerros, kuumenna ja paista palat kullanruskeiksi. Nosta palat öljystä talouspaperin tai keittiöpyyhkeen päälle niin että ylimääräinen rasva imeytyy pois. Valmista!




Kommentit