Hyvää joulua!


Joulukuu etenee aina salakavalasti. Ensimmäisiä kalenterin luukkuja avatessa tuntuu, että aikaa on rutkasti. Puolivälin ylittyessä tajuaa, että pitäisi ehkä oikeasti tarttua toimeen, jos haluaa jotain itse tehtyä esimerkiksi paketteihin asti.Joka vuosi tosin otan joulun rennommin. Valon eläessä tein paljon esivalmisteluja, sillä se oli ainoa tapa ottaa edes vähän lepoa joulun aikaan. Valon hoitoa ei voinut jättää tauolle, mutta oli ihanaa kun ruuat saattoi kattaa pöytään pakastimen kautta. Nyt samanlaisia paineita ei ole. Kolmonenkin alkaa olla jo niin iso, että viihdyttää itseään omilla leikeillään eikä tarvitse jatkuvasti aikuista vierelle tukemaan. Minua ei haittaa viettää aikaa keittiössä rakkaan kokkausharrastuksen parissa. 

Toki osansa on silläkin, että ennen kaupat olivat joulun pyhät kiinni. Nykyään pääsen kävelymatkan päässä olevaan kauppaan vuorokauden ympäri kun tarve iskee. Hamstraukselle ei ole perusteita. Pakettien määrän pyrimme miehen kanssa  pitämään pienenä ja aikalailla kaiken tarvittavan saa nykyään netistä tilattuna lähimpään smartpostilaatikkoon. Ghanasta paketit eivät taida tänä vuonna koronan hidastaman postiliikenteen myötä ehtiä kuusen alle. Viisi viikkoa on odoteltu, eikä lähetys ole vielä lähelläkään Suomea. 


Joulunajassa ja elämässä yleensäkin nautinnollisinta on keskittyä yhteiseen tekemiseen ja tunnelmaan. Yhteiset askartelut ja leipomiset ovat ihania, varsinkin kun on innokas osallistuja (mitä esikoinen ei ikinä ollut ja Valon kyvyt osallistua olivat rajalliset). Korona-aika takaa sen, että joulu tulee vietettyä enimmäkseen verkkareissa oman katon alla. 
Töihin pitäisi vielä jaksaa raahautua aaton aattoon asti. Sen jälkeen saamme onneksi hengähtää pidemmän pätkän koko perhe yhdessä lomaillen. Sitä odotellessa toivotan jo etukäteen jokaiselle lukijalle rentoa ja akkuja lataavaa joulua! 


Kommentit

  1. Hyvää ja rentouttavaa joulua teidän perheelle!
    T. Marsa

    VastaaPoista
  2. Kiitos jälkikäteen! Luin kyllä kommenttisi heti, mutta vastaaminen jäi muun jalkoihin. 🤪

    VastaaPoista

Lähetä kommentti