Afehyia pa - Hyvää joulua!

Joulukuu on mennyt hujahtaen. On ihanaa seurata kolmosen intoa, odotusta ja riemua jouluvalmisteluja tehdessä.
Koko joulukuun meidän jääkaapin ovessa olevaan tonttupostilaatikkoon on ilmestynyt aamuisin postia ja postissa pieni puuha sille päivälle. Olemme käyneet erilaisissa museoissa, konsertissa, nukketeatterissa ja liikuntapaikoissa sekä askarrelleet ja leiponeet. Tämä on ollut samalla eräänlainen hoitovapaan grande finale, viimeinen mahdollisuus mennä ja tehdä juttuja omien aikataulujen mukaan.
Esikoisen lapsuudesta muistan hyvin että lapsen kanssa joulussa on erityistä taikaa, mutta olin totaalisesti unohtanut, millaiset kierrokset lähestyvä joulu ja siihen liittyvä jännitys saa aikaan. Tänä aamuna pystytimme ja koristelimme kuusen ja sen jälkeen kolmonen on puhunut lakkaamatta siitä että joulupukki jättää lahjat sen alle. Korostaen puheitaan hyppimällä ja pomppimalla duracell tyliin.
Pian odotus palkitaan ja jännitys laukeaa. Joulua vietetään meidän perheessä jo viime vuosilta tuttuun tapaan. Jokainen on saanut toivoa itselleen mieluista syötävää joulupöytään (kolmonen toivoi paistettuja keittobanaaneja 😄) ja pakkanen pullottaa ghanalaisia piiraita, samosoita ja makeita herkkuja. Lahjat avataan ghanalaiseen tyyliin jouluaamuna. Huomenna käymme viemässä Valon haudalle kynttilän.
Alla on linkki erääseen ghanalaiseen joululaulun, jonka valitsin koska se on laulettu englanniksi ja siksi muidenkin ymmärrettävissä. Sen myötä haluan toivottaa kaikille oikein hyvää ja rauhallista joulua!Kommentit