Ensimmäinen kuukausi

Kolmonen täyttää tänään kuukauden. Päivät menevät vauhdilla, kelloa ei ehdi paljon katsomaan ja yhtäkkiä tajuaa, että on taas ilta. En silti kirjoita kliseisesti "voisinpa pysäyttää ajan" tai "tämä kasvaa liian nopeasti". On ihanaa, että vauva kasvaa ja kehittyy. Olen niin onnellinen, ihmeissäni ja innoissani jokaisesta pienestä, uudesta taidosta. Tiedän, että yksikään taito ei ole itsestäänselvyys ja että joskus niiden eteen tehdään kuukausia tai vuosia töitä. Olen todella kiitollinen, että nyt minulla on lupa vain ihastella.

Tämä ensimmäinen kuukausi on pyhitetty toisillemme tutustumiseen. Emme ole käyneet ruokakauppaa pidemmällä emmekä tavanneet kovinkaan montaa ihmistä. Olen halunnut rauhoittaa kolmosen ensiviikot ja tutustua puolin ja toisin. Tärkeintä on ollut, että minä ja mies muodostamme suhteen lapseemme ja hioudumme yhteen perheenä. Nyt homma alkaa olla jo hallussa ja tiedän, miten poika reagoi mihinkin ja mikä hänet rauhoittaa. Osaan lukea ilmeitä, eleitä ja äännähtelyjä niin, että tiedän melko hyvin, mistä kenkä puristaa. Kolmonenkin tuntee meidät nyt, meidän tavat nostaa, kantaa ja pukea. 

Kolmonen on lapsistani ehdottomasti tempperamenttisin. Hän ei lähetä erityisen pitkään "hienovaraisia merkkejä" nälästä tai muustakaan epämiellyttävästä tilasta, vaan itku on vaativaa ja määrätietoista hyvin nopeasti. Päivisin hän suostuu jo nukkumaan muutamat unet sohvalla, mutta yöt menevät edelleen kainalossa kaikkien unensaannin turvaamiseksi. Uni on usein aika rauhatonta / vauhdikasta ja hän herää herkästi unijakson vaihtuessa. 
Virkeänä kolmonen on useimmiten tyytyväinen ja viihtyy hyvin lattialla. Siellä makoillessaan hän potkuttelee hurjaa vauhtia ja mahalla ollessaan pää nousee jo oikein mallikkaasti. Muutaman viikon ajan hän on myös jutellut vastavuoroisesti. Eilen sain ensimmäisen hymyn. <3 Erityisen paljon kolmonen pitää kylvyistä ja ylipäätään nakuilusta sekä musiikista, lauluista ja loruttelusta.

Vauva-arki ei edelleenkään tunnu raskaalta, vaan suurelta lahjalta. Miten ihanaa, jopa terapeuttista, onkaan, kun ei tarvitse olla huolissaan mistään.

Kommentit

  1. Olen niin iloinen puolestasi! Ihanaa vauva-aikaa sinne!

    VastaaPoista
  2. Voi kun tulin iloiseksi tästä postauksesta! Nauti! Ihania päiviä pienokaisen kanssa!

    VastaaPoista
  3. Ihanalta kuulostaa ja mukava lukea tälläistä postausta <3 ihania päiviä teille!

    VastaaPoista
  4. Kuulostaapa kivalta, että olette suosiolla vetäytyneet omiin oloihinne tutustumaan uuteen perheenjäseneen :). Niin usein perheet lähtevät heti vastasyntyneen kotiuduttua pyörimään ostoskeskuksiin ja kauppoihin ja kotona ravaa paljon uuden elämän ihastelijoita. Ei huono vaihtoehto sekään, mutta itse asettauduin kummankin lapseni alkumetreillä tiiviisti kotiin tutustumaan uuteen ihmeeseen.
    Mukavia päiviä teille! Nauti ihmeestäsi. Ne kasvavat ihan liian nopeasti :).
    t. Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä turvaan "vetäytymisellä" kyllä omaakin jaksamistani. Yöt ovat sen verran huonounisia, etten halua päiviin liikaa ohjelmaa. Pikkuhiljaa alkaa kyllä tuntua, että jotain sosiaalista elämää voisi toisinaan olla. :) Toinen syy on kevättalven pöpösuma, en halua meille influenssaa, noroa, rs-virusta ym. kutsumattomia vieraita.

      Poista
  5. Heippa!

    Nyt tuntui siltä, että on oikea hetki jättää kommentti. Aikoinaan hoitaessani näkörajoitteista lasta löysin Valon vaiheet -blogisi, jota jäin tiiviisti seuraamaan ja jatkoin (tietenkin) tähän uuteen blogiisi. Kommentoitavaa ja sanottavaa olisi paljonkin! Päällimmäisenä iloitsen syvästi (niin kuin vain "ventovieraan" ihmisen puolesta voi) perheenlisäyksestänne ja uudesta onnesta, ja todella, todella toivon teille kaikille kaikkea hyvää. Jokainen yö vie aamuun, jokaisella varjolla on valonsa. Rakkaus on se, joka kantaa.

    Lämmöllä Minna

    ps. uskon nähneeni sinut joskus "näillä kulmilla", toisella kerralla MELKEIN rohkaistuin sinut pysäyttämään, olisin vain kiittänyt siitä, että jaat tarinaasi. Minuakin se on syvästi liikuttanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Elämä on ihmeellistä, siinä voi olla niin synkkiä sävyjä ja sitten, kun jaksaa katsoa eteenpäin, kovin valoisia aikoja. Ja on hyvä, että ne vaihtelevat, jotta ymmärtää niiden arvon.

      Kyllä minua saa nykäistä hihasta. Todennäköisesti, jos olet liikkunut Koillis-Helsingissä, niin se olen ollut minä. :)

      Poista

Lähetä kommentti