Meidän kaksivuotias

Kaksivuotiaana kolmonen

🔸rakastaa satujen lukemista
🔸 liikkuu kaikkialle pomppien tai juosten
🔸 kiipeää jokaiseen mahdolliseen paikkaan ja yrittää änkeä itsensä pienimpäänkin koloon
🔸leikkii mielikuvitusleikkejä ja hänellä on myös mielikuvituseläinystäviä
🔸laulaa tuttuja lauluja sekä keksii itse omia tai yhdistelee tuttuihin lauluihin uusia sanoja ("baa, baa black sheep have you any tissi")
🔸tunnistaa värejä, numeroita ja kirjaimia
🔸puhuu suomeksi neljän, viiden sanan lauseita

Lempileikkejä

🔹 autoleikit
🔹 kokkausleikit
🔹taikahiekka (jolla leikkii myös auto- ja kokkausleikkejä)
🔹 piirtäminen ja muu askartelu

Kuvatulkkaus: kolmonen,kuvattuna sivuprofiilista, istuu ja tasapainottelee ilmapalloa päänsä päällä


Huumorintaju on kehittynyt vaiheeseen, jota kutsun kummelivaiheeksi ja josta useimmat miehet eivät ikinä pääse eteenpäin. 😅 Alapäähuumori on siis superhauskaa. 

"Mitä haluat aamupalaksi?"
"Syödään kakkaa aamupalaksi!" (+ räkäistä naurua perään)

Ihmettelen, mistä tämä vaihe kumpuaa, koska voin vakuuttaa, että tämän lajin huumoria ei meillä kolmosta lukuunottamatta viljellä. Jostain ihmisen psyyken syvyyksistä tämäkin hauskuus kuitenkin on noussut.

Kuvatulkkaus: Kolmonen seisoo kuralätäkössä, aurinkolasit silmillään ja kasvoillaan innostunut virne


Vuoden vaihteessa lopetin imetyksen ja kolmonen pyytelee edelleen päivittäin haikeana tissimaidon perään. Se välillä vähän riipaisee, mutta ajattelen, että lähes kaksi vuotta kestänyt imetys oli ihan riittävä ja olin jo itse ihan täysin valmis saamaan oman kroppani 100% itselleni. Alkuvuosi on mennyt hormonitasojen palautumisessa ns. normaalitilaan.

Ennen helmikuun syntymäpäiväjuhlia kolmonen sai myös oman huoneen. Halusin esinnäkin kaikki olohuoneen vallanneet lelut tarkoituksellisempaan paikkaan ja lisäksi oli toiveina saada yöt rauhoitettua. Kolmonenhan nukkui vastasyntyneestä asti perhepedissä ja vaikka yöt rauhoittuivatkin paljon allergioiden helpotettua ensimmäisen vuoden jälkeen, niin kolmonen nukkuu edelleen aika levottomasti pyörien ja hyörien ja tämä häiritsi omaa untani. Kolmosen siirtäminen omaan sänkyyn ja omaan huoneeseen olikin ihan superhyvä ratkaisu ja onnistui yli odotusten. Ensimmäisestä yöstä lähtien hän nukkui koko yön sängyssään ja nukkuu myös pääsääntöisesti koko yön heräämättä. 

Kuvatulkkaus:  Kolmonen esittelee ylpeänä kartongille maalaamaansa ja askartelemaansa lumiukkoa


Viikot täyttyvät aika tasapainoisesti kotihommista ja pikku pyrähdyksistä sinne tänne. Käymme kerran viikossa muskarissa sekä perhekahvilassa ja muutaman kerran kuukaudessa uimahallissa. Ulos lähdetään sään salliessa ja kolmosella on myös oman ikäisiä kavereita, joita tavataan ja opetellaan sosiaalisen kanssakäymisen alkeita. Uhmaikä ja voimakas tempperamentti antavat jokaiseen arkipäivään oman lisämausteensa, mutta tylsää ei ainakaan ikinä ole!


Kommentit

Lähetä kommentti