Jostain ihan muusta

Jos haluaa pomminvarman small talk -aiheen, pitää haastella säästä, vai mitä? Se on universaali puheenaihe, koskettaa kaikkia ja kirvoittaa jokaisessa jonkinlaisen mielipiteen. Se on aihe, joka on helppo ottaa neutraaliutensa vuoksi esiin kenen kanssa vaan.
Tietysti sään päivittelyn  voi nähdä myös turhanpäiväisenä, sillä siihen ei voi lainkaan vaikuttaa. Mutta toisaalta se yhdistää meitä kaikkia ja harvemmin kenenkään elämä on kovin pahasti pilalla, vaikka säästä vähän marmattaisikin.

Erityisen kiinnostava sää on tapahtumarikkautensa vuoksi Suomessa. Vaikka aamulla ylösnoustessa paistaisi aurinko, mukaan kannattaa varmuuden vuoksi pakata sateenvarjo ja lämpöasteet pitää kesälläkin tarkistaa, koska aurinkoinen sää ei ole missään määrin lämmön tae. "That's Finland for you", tapaa mieheni sanoa kun kauhistelemme säätä. Miehen on vaikea ymmärtää, miten sää  voi Suomessa vaihdella niin paljon yhdenkin päivän aikana. Vasta hänen myötään olen tullut ajatelleeeksi, että se ei tosiaan ole niin maailman joka kolkassa.Kuvatulkkaus: sateenkaari kaartuu talon taakse juhannuksena


Kesä on tietysti säiden suhteen tärkein Suomen vuodenajoista. Muina vuodenaikoina sää on karkeasti yleistäen p*ska jos ei pidä kylmästä, harmaasta ja pimeästä. Kesäsäälle on kalenterista varattu potentiaaliset kolme kuukautta. Siksi näin heinäkuun ensimmäisenä onkin vähän ankeaa herätä harmauteen ja vetää päälle villapaita. Varsinkin kun vilaisu tulevan viikon sääennusteeseen kertoo, että mitään radikaalia muutosta ei ole näköpiirissä.
Elämä on asennekysymys, kyllä ja ehdottomasti. Mutta muutaman viikon helle hellimässä hipiää edes kerran vuodessa tekisi kyllä tähän väliin taas oikein eetvarttia.

Kommentit

 1. Kiitos mielipiteestäsi, en siis ole ainoa, joka ei riemastu tuosta suomen harmaasta, kylmästä, sateesta ..kesästä. Siksi pakkasin kotini varastoon ja suuntasin espanjaan. Ijminen tarvitsee valoa, lämpöä, aurinkoa edes joskus ;) Voimia teille ja kaikkea hyvää ja mukavaa päiviisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, makuasioitahan nämä ovat. Kyllä kesään pitäisi kuulua hellejakso!

   Oletpa tehnyt viisaasti. Meinaatko olla kauankin? Vaiko fiiliksen mukaan? Ihanalta kuulostaa, nauti!

   Poista
  2. Kiitos - Nautin, koko rahan edestä. Täällä on helle, niin kuumaa ettei päivällä voinut parvekkeella olla kun ois grillaantunut. Eilen oltiin ihanalla retkellä luonnon vanhassa rikkivesikylpylässä! Kyllä mun tarkoitus on olla ja jäädä, se miten kaikki onnistuu ja järjestyy on vielä arvoitusta. Syyskuun vaihteessa on kyllä käytävä parin viikon reissu kotosuomessa asioita hoitamassa, mutta sit pian takas.

   Poista
  3. Oi, ihana helle <3 Täällä pieraisee aina pari päivää lämmintä ja sit taas perusharmaata.
   Meillä olis yhtenä haaveena muuttaa Italiaan, jossa mies on siis asunut pitkään. Esikoisen koulu ym. vaan vähän jarrutellut ja samoin Italian vaikea taloustilanne, sieltä ei meinaa löytyä töitä (siksi mieheni on tänne alunperin tullut).

   Poista
 2. Viileä, jopa kylmä kesä sateineen masentaa aivan kamalasti. En voi sille mitään. En saa itseäni positiiviseksi asenteella enkä vaatteilla, varsinkin kun tietää, mitä syksy ja talvi taas tuovat tullessaan. Kyllä me Suomessakin tarvitsisimme lämpöä. Tänään torireissulle varustauduin kevyttoppatakilla ja lapasilla ja niitä kyllä tarvittiinkin. Heinäkuussa! Etelä-Suomessa!

  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Masentavinta on ehkä juurikin se, että mennään kovaa vauhtia kohti heinäkuun puoliväliä ja muutosta ei ole näköpiirissä. Jos helteitä ei pian tule, ne eivät ehdi tulla lainkaan. Mutta onneksi vielä on toivoa. :)

   Nauratti kun näin aamulla otsikon: Etelä-Suomeen luvattu lämmintä säätä, lämpötila saattaa nousta 20 asteeseen"

   C'mon! :D

   Poista

Lähetä kommentti