Pääsiäispöytään

Tämä viikko on mennyt tiiviisti maalaushommissa. Tavoitteena on saada elämää nähnyt ruokapöytä tuoleineen käyttöön sunnuntaiksi. Valitsin maaliksi liitumaalin, koska se on myrkytön ja kuluu kauniiksi, mutta toisaalta joudun nyt levittämään maalin päälle lakkaa, mikä puolestaan on aika kaukana myrkyttömästä. Olisin ehkä päässyt helpommalla valitsemalla kestävämmän maalin. 😅
Onneksi säät ovat suosineet pensselöijää ja maalaaminen sekä kalusteiden kuivattaminen sujuvat näppärästi terassilla.

Kuvatulkkaus: kolmosen kasvattamia pääsiäisherneenversoja ja hänen askartelemansa tipukoriste (hahmotus on kehittynyt siinä määrin, että silmät löytävät jo paikkansa 😄) 


Ghanassa ei ole käsittääkseni mitään spesifiä pääsiäiseen liittyvää ruokaa, mutta minulle tulee ghanalaisesta "sugar bread" -leivästä mieleen kevät ja se sopii mielestäni loistavasti pääsiäisen tai vaikkapa vapunkin brunssille. Sugar bread on oikeastaan muskottipähkinällä maustettua pullaa, mutta sitä syödään siis aamiaisella joko sellaisenaan voideltuna teen kanssa tai munakkaan kera.Itse olen siinä määrin laiska leipuri, että teen taikinan illalla ja annan kohota jääkaapissa yön yli. Aamulla laitan kellon soimaan, nousen ottamaan taikinan kylmästä, jaan sen vuokiin, kohotan 50 asteisessa uunissa tunnin ajan (jonka ajan itse jatkan unia) ja herään sitten
paistamaan leivät.
Taikinan mittana on arabian muumikuppi. 😁

Ghana sugar bread

2 kuppia 42 asteista vettä
1 pussi kuivahiivaa
1/2 - 1 kuppi sokeria
2tl suolaa
1 kuppi margariinia (huom. ei sulatettuna)
4 1/2 kuppia vehnäjauhoja
1tl muskottipähkinää

Mittaa neste ja kuivahiiva isoon kulhoon. Sekoita. Lisää muut aineet. Vaivaa sähkövatkaimella 10 minuuttia tai käsin noin 30 minuuttia. Taikina jää löysäksi.
Kohota kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen leipävuokaan, älä painele ilmaa pois. Kohota uudestaan. Paista 150 asteessa uunista riippuen noin 40-50 minuuttia.


🐣🌱🐣🌱🐣🌱🐣🌱🐣🌱🐣🌱🐣🌱🐣

Hyvää pääsiäistä kaikille!

Kommentit