Kuiturikkaat gari-kookoskeksit

Gari on keitetystä kassavasta jauhettua ja kuivattua pientä raastetta. Se sisältää paljon kuitua, magnesiumia, rautaa ja jonkin verran myös kalsiumia. Se sopii siis oikein hyvin helteisen kesäpäivän naposteluun,täyttää vatsan nopeasti ja pitää nälän poissa pitkään. Garia löydät etnisistä kaupoista.

Kuvatulkkaus: pussillinen Praise -merkkistä garia


Kookos on myös varsinainen kuitupommi! Ghanassa garikekseihin käytetään tuoretta raastettua kookosta, mutta en suosittele käyttämään sitä Suomessa, koska tuore kookos on kohtuullisen hintavaa ja lisäksi ne ovat usein enemmän tai vähemmän pilalla.

Kuvatulkkaus: gari-kookoskeksejä kulhossa


Gari-kookoskekseihin tarvitset

2 1/2 dl garia
2 1/2 dl kookoshiutaleita
2 1/2 dl (vehnä) jauhoja
1-2 dl sokeria
2tl leivinjauhetta
suolaa, muskottipähkinää ja vaniljasokeria maun mukaan
200g margariinia
1dl nestettä (käytin mantelimaitoa)

Sekoita kuivat aineet, lisää neste ja pehmeä rasva, sekoita. Anna levätä jääkaapissa noin 30min.

Kuvatulkkaus: litistetyt taikinapallot pellillä uuniin menossa


Pyörittele leivinpaperin päälle palloja, litistä niitä haarukalla. Jätä leviämisvara! Paista uunissa 175 asteessa kunnes reunat ovat saaneet väriä (noin 10min). Jäähdytä ja rouskuttele!

Kommentit