Mietteitä vol 21

Olen muistellut Valoa paljon, kelannut taaksepäin ja miettinyt intensiivisesti vietettyjä vuosia joiden aikana ei ehtinyt pahemmin pysähtymään. Sitä mentiin siihen suuntaan, mihin tuntui, että täytyy mennä. Eikä noista vuosista ole päälimmäisenä mielessä kivut, väsymys, epätoivo tai pelko. Vaan Valon hymyt, äänien mukaan kääntyilevä pää, rauhallinen olemus, läheisyys ja jutteluhetket.

Olen miettinyt paljon sitä kuinka Valo koki meidän arjen. Siivoushetkien imurin äänen ja lattianpesuaineen teepuuöljyn tuoksun. Kävelyretkien tuoksu- ja äänimaailman. Sohvan nurkassa köllöttelyn. Mummun ja vaarin vierailut.

Tottakai sitä muistaa myös omat ei-niin-tähtihetkensä äitinä. Kyllä me oltiin välillä superkiukkuisia tosillemme. Mutta eikös sekin kuulu elämään, että on lupa ja oikeus tuntea koko tunteiden kirjo, tietäen, että side ja rakkaus on niin vahva, ettei sitä mikään murra.

Joitakin asioita on ihmismielen mahdoton käsittää. Kuten että avaruus on rajaton ja alati laajeneva. Tai että jostain tapahtumasta on aikaa neljä miljardia vuotta. Tai että kuolema on lopullinen ja peruuttamaton. Kyllähän sen ymmärtää. Muttei ymmärrä.

Elämässä on Valon kokoinen aukko, sitä ei mikään eikä kukaan voi täyttää. Jotenkin sen kanssa on vaan opittava elämään.

Kommentit

 1. Jälleen kerran voin vain toivottaa sinulle voimia siihen kaikkeen, mitä mielessäsi läpi käyt <3

  Nina

  VastaaPoista
 2. En tiedä onko vielä liian aikaista, mutta Norio keskuksella tilaisuus, jossa voisit saada vertaistukea. Halit sinne ja terkkuja Liljalta. http://norio-keskus.fi/fi/vertaistuki/suruvertaistuki/vertaistapaaminen-2-492016/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näin itseasiassa jo aiemmin tämän ilmoituksen ja mietin, jaksaisinko lähteä mukaan. Onneksi ilmoittautumisaikaa on vielä. Kiitos muistamisesta!

   Poista
 3. Elämässä niin paljon mitä ei oikeasti ymmärrä :(
  Syviä ja vaikeita asioita läpikäyt, mutta se on rakkautta. Toki Valosi muistat ja häntä mietit, sitähän rakkaus lapseen on, monet asiat on läpikäytävä ees ja taas ja mietiskeltävä monelta kantilta! Tsemppihalit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivottavasti sait terveiseni ja loput kaapeista löytyneet tavarat.

   Poista
 4. "...Sen järjellä me ymmärrämme, kun toinen lähtee, toinen jää. Vaan pieni lapsi sisällämme, ei tahdo sitä käsittää. Hyvää matkaa, hyvää matkaa, kulje kanssa enkelin. Hyvää matkaa, hyvää matkaa, sinua paljon rakastin..."

  Voimia taas tuleviin päiviin!

  Olet ajatuksissa! <3

  Terkuin Elsa

  VastaaPoista

Lähetä kommentti