Hyvää isänpäivää!

Tiesittekö, että tänään vietetään isänpäivää, sillä sitä juhlitaan Ghanassa (ja isossa osassa muuta maailmaa) näin kesäkuussa. No, ei hätää, en nimittäin minäkään ennen kuin mies siitä aamulla mainitsi. Kylläpä nolotti!


Kuvatulkkaus: Kolmonen ja papa leikkivät jalkapallolla lattialla

Onneksi unohdus ei pilannut idyllistä sunnuntaiaamua, josta mies tosin joutui lähtemään töiden pariin. Nuo rauhalliset aamut miehen läsnäollessa ovat nykyään niin harvinaista herkkua, että jo se itsessään tuntui aika spesiaalilta ja juhlavaltakin.


Miestä ja kolmosta katsellessa olen kovin iloinen siitä kenet olen rinnalleni valinnut. Vaikka kasvatukseskysymyksissä nouseekin välillä esiin eroavaisuuksia, olemme mielestäni onnistuneet hyvin löytämään molempia tyydyttäviä kompromisseja. Ghanalaisen kasvatuksen kulmakivet, kuten siisteys ja kunnioittaminen, kaikkien tervehtiminen ja muut kohteliaat tavat eivät tee pahaa kenellekään. Myös kognitiivisia taitoja pidetään korkeassa arvossa ja mies opettaa usein kolmoselle esimerkiksi laskemista ja numeroita. Onpahan noilla kahdella ihan omat juttunsa ja leikkinsäkin, jotka kelpaavat ehdottomasti ja vain miehen seurassa.


Kuvatulkkaus: Kolmonen istuu miehen sylissä ja he syövät yhdessä garia ja maapähkinöitä joulukuussa 2017

Kolmonen viettää luonnollisesti paljon aikaa kanssani miehen koulun ja töiden vuoksi, mutta puhuu 'papasta' usein ja sitten kerrataan sitä, missä papa milloinkin on. :) Heinäkuu ei onneksi enää ole kaukana ja silloin miehellä on lomaa.

Oikein hyvää isänpäivän iltaa kaikille! 

Kommentit

  1. Hohhoijaa, mä en vaan käsitä miten nuo ensimmäisen anonyymin kaltaiset ihmiset jaksavat kerta toisensa jälkeen suoltaa tuollaista tekstiä. Keksisivät edes jotain uusia solvauksia eikä niitä samoja joita on pyöritetty jo vuoskaudet. *haukotus*

    Teillä tuntuu olevan ihana perhe täynnä rakkautta ja huolenpitoa. Paljon onnea isälle isänpäivänä! Minäkin katson välillä omaa puolisoani ja olen pakahtua onnesta vielä näin 10v jälkeenkin kun huomaan kuinka kertakaikkisen hyvä mun on olla hänen rinnalla. Se on onnea se! <3

    Minäkin jään muuten mielenkiinnolla kuulemaan lisää Ghana-juttuja (edelliseen postaukseen liittyen). Se on maana ja kulttuurina täysin tuntematon mulle.

    PS Anonyymi: Ilmeisesti käytöstavat jäivät kuitenkin sinulta lapsena oppimatta sillä koet toisen, täysin tuntemattoman ihmisen solvaamisen ja henkilökohtaisuuksiin menemisen täysin normaalina tekona. Ja joojoo, "mielipiteet" yms. Noi on kaikki jo kuultu silloin 2000-luvun alussa.

    -J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että sinäkin olet löytänyt rinnallesi ihmisen, joka saa aikaan hyvää oloa! 😊

      Yritänkin saada nyt juhannuksen aikana seuraavan Suomi vs. Ghana - jutun tehtyä. Kiva, että kiinnostusta riittää! 😊

      Poista
  2. Ensimmäinen anonyymin kommentti on poistettu sen epäasiallisen, rasistisen ja herjaavan luonteen vuoksi. Blogissa arvostetaan sananvapautta, mutta sen varjolla ei saa sanoa mitä tahansa.

    Valitettavasti myös kommenttiin jätetty vastaus poistui samalla kun poistin herjaavan kommentin. Tuo vastaus ei sisältänyt blogiin sopimatonta materiaalia, mutta blogger poisti sen automaattisesti. Pahoitteluni!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti